Zakaj oglaševati na Googlu?

Kako lahko uspešno oglašujemo na internetu? Enostavno, z googlovim Adwords programom. Oglaševanje na Googlu ima vsekakor svoje prednosti v primerjavi s klasičnimi oglaševanji. Z njim privarčujemo pri času in denarju.

Če želimo posneti reklamo za na TV, porabimo veliko časa in denarja. Medtem ko je ustvariti Google Adwords kampanjo relativno enostavno in hitro. Potrebno je splanirati oglaševalno strategijo, nastaviti parametre in pripraviti tekste, ki bodo učinkoviti in prepričali potencialne obiskovalce, da bodo kliknili na vaš oglas.

Google oglaševanje

Oglaševanje preko Google Adwords vam bo nedvomno prineslo boljše rezultate v primerjavi s klasičnim oglaševanjem preko bannerjev. Lahko targetirate vašo ciljno publiko, ter znižate stroške s sistemom CPC (cost per click), saj plačate samo klike, ki so bili narejeni na vaš oglas. Če oglašujete na portalih preko bannerjev, ki niso targetirani, plačate samo prikaze, ki pa niso kvalitetni. Obiskovalci, ki vidijo vaš banner, ni nujno, da so vaša ciljna publika in posledično ne dobite klika oz. obiska.

Glavna prednost Google Adwordsa je relevantnost. Oglasi se nanašajo na ključne besede, ki se ujemajo s poizvedbo natipkanih besed v iskalniku. Na ta način uporabnik dobi natančen rezultat na njegovo poizvedbo. Naslednja prednost je ROI (Return on Investment). Adwords vam omogoča natančen vpogled v statistiko vaše kampanje. Če ga povežete z  Google Analytics, dobite še močnejše orodje, ki vam omogoča vpogled v podatke katere ključne besede so pripeljale obiskovalce na vašo spletno stran. Na ta način lahko v realnem času prilagodite vaše kampanje, da boste lahko še izboljšali rezultate vaše kampanje.

Oglaševanje na Googlu se brez dvoma obrestuje. Vemo, da je Google največji iskalnik na svetu in ga uporablja veliko število ljudi, kar pomeni, da imamo na voljo ogromno potencialnih strank, ki jih lahko privabimo na našo spletno stran ali spletno trgovino. Na povezavi www.vendi.si pa vam bomo svetovali kako to orodje maksimalno izkoristiti glede na vaše potrebe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *